Dékáni köszöntő

Köszöntöm a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának honlapján! 

Karunk az Egyetem legfiatalabb Kara, amely 2015-ben ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. A Népegészségügyi Kar Magyarország első népegészségügyi profilú kara, amely mind az oktatási, mind a tudományos és szakértői tevékenysége alapján egyedülálló, s ezen túlmenően a nemzetközi mezőnyben is versenyképes képzési és továbbképzési központtá vált fennállása évtizedében. Karunkon jelenleg a bolognai rendszerbe illesztett alap-, mester-, doktori képzés, szakorvosi, valamint klinikai szakpszichológus szakképzés, és szakirányú továbbképzések sora folyik, biztosítva a magas szintű népegészségügyi képzés teljes spektrumát. A 2015/16-ös tanévben a kar teljes hallgatói létszáma meghaladja a kilencszázat. Az elmúlt 10 évben már több mint ezer hallgató vette át népegészségügyi végzettséget tanúsító diplomáját.

 

A Kar munkatársainak kezdeményezésére alakult meg 2008-ban a Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesülete a hazai népegészségügyi oktatók és kutatók szakmai tömörülésének létrehozására, mely feladatának tekinti az egészségpolitikai döntés-előkészítés, döntéshozás, döntéselemzés és szakmai érdekérvényesítés támogatását a képzés, a kutatás és a független szakvéleményalkotás eszközeivel.

 

A Népegészségügyi Kar tudományos tevékenységének színvonalát tükrözi, hogy 2012-ben az intézmény Megelőző Orvostani Intézetét az Egészségügyi Világszervezet a Társadalmi Sebezhetőség és Egészség Együttműködési Központjává nyilvánította.

 

Honlapunkon a jelenlegi hallgatóinkon kívül a jövendő hallgatók, volt hallgatóink, oktatóink  és minden érdeklődő részletes információt kaphat a Kar képzési, tudományos  és kutatási tevékenységeiről.

 

Prof. Dr. Kósa Karolina

dékán